Home > Uncategorized > Blijf de ijsbeer campagne steunen

Alertis werkt nauw samen met Polar Bears International, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de ijsbeer. Dit jaar organiseert deze stichting diverse acties om mensen te betrekken bij een schoner klimaat. Hiervoor is onder andere de Save Our Sea Ice (SOS)’ campagne opgezet.

De eerstvolgende actie is 'Zet die motor uit!' op maandag 22 april. Sta op deze dag stil bij het onnodig stationair laten draaien van de motor van je auto, bespaar zo brandstof en ook het milieu. Trek deze gedachte ook op andere dagen door en gebruik vaker de fiets (is ook gezond!), het Openbaar Vervoer, en rij minder hard. Op die manier spaart u het milieu, en helpt u ook de ijsbeer. Meer informatie is ook te vinden op de website van Polar Bears International.De campagne begon op 27 februari met de 'Internationale IJsberen Dag' en de eerste actie van de campagne, de Thermostaat Uitdaging! Polar Bears International vroeg zoveel mogelijk mensen op deze dag de thermostaat omlaag te draaien. Langdurige bijdragen in de vorm van programmeerbare thermostaten werden ook toegejuicht. Op zaterdag 23 volgde 'Het uur van de aarde' en de tweede uitdaging: 'Power down'. Gevraagd werd om op deze dag een uur lang alle lichten uit te zetten. Zorg ook voor een permanente besparing door alle apparaten uit te zetten die steeds op stand-by staan en dus energie blijven consumeren, bijvoorbeeld door een schakelaar te gebruiken waarmee de apparaten worden uitgezet. Of plan elke maand of week een 'Uur van de Aarde' in, en zorg zo voor een terugkerende beleving.

Alle ervaringen kunnen via de My Planet, My Part website van Polar Bears International worden gedeeld. 

Doe ook mee, en blijf nadenken over acties om het milieu te sparen!