Home > Uncategorized > Doe mee en red de ijsbeer

Alertis werkt nauw samen met Polar Bears International, een organisatie die zich inzet voor het behoud van de ijsbeer. Dit jaar organiseert deze stichting diverse acties om mensen te betrekken bij een schoner klimaat. Hiervoor is onder andere de Save Our Sea Ice (SOS)’ campagne opgezet. De campagne begon op 27 februari met de 'Internationale IJsberen Dag' en de eerste actie van de campagne, de Thermostaat Uitdaging! Polar Bears International vroeg zoveel mogelijk mensen op deze dag de thermostaat omlaag te draaien. Langdurige bijdragen in de vorm van programmeerbare thermostaten werden ook toegejuicht.

Op zaterdag 23 maart is het tijd voor 'Het uur van de aarde' en de tweede uitdaging: 'Power down'. Zet op deze dag een uur lang alle lichten uit (tussen 20.30 en 21.30), en geniet bijvoorbeeld van een diner bij kaarslicht en deel je ervaring via de My Planet, My Part website van Polar Bears International. Zorg ook voor een permanente besparing door alle apparaten uit te zetten die steeds op stand-by staan en dus energie blijven consumeren, bijvoorbeeld door een schakelaar te gebruiken waarmee de apparaten worden uitgezet. Of plan elke maand of week een 'Uur van de Aarde' in, en zorg zo voor een terugkerende beleving.

Noteer 23 maart in ieder geval in uw agenda en doe ook mee!