Home > Uncategorized > Gids voor schenkingen gelanceerd

Instituut Fondsenwerving (IF) heeft vandaag het eerste exemplaar van de regionale gids ‘Geef om uw regio’ uitgereikt. In de gids presenteren verschillende maatschappelijke organisaties in het zuidwesten van de provincie Gelderland zich aan de hand van hun belangrijkste aandachtsgebieden en toekomstplannen. Deze gids biedt mensen die belangstelling hebben voor schenken en nalaten een overzicht van goede doelen in hun omgeving.

Hanneke Lenkens, directeur van het IF over ‘Geef om uw regio’: “Vandaag de dag zien we dat men in toenemende mate verbondenheid zoekt met ‘zijn’ doel. Deze sterk toenemende regionalisering uit zich ook onder bezoekers van notarissen, wanneer men over schenken en nalaten komt praten. Een overzicht van initiatieven en goede doelen in de directe omgeving helpt bij het maken van een keuze.”

Alertis, stichting voor beer- en natuurbescherming, is één van de deelnemende organisaties. Kijk hoe de vermelding in de Gids eruit ziet: http://tinyurl.com/adlr6cz

De notaris kan helpen bij het adviseren en vastleggen van een schenking of testament. De gids is te vinden bij alle notarissen in de regio Arnhem, Nijmegen en Betuwe, als ook bij de gemeentehuizen en bibliotheken. Voor de provincie Gelderland verschijnen 3 regionale gidsen. De regio’s Noord en Oost zullen in maart en april worden gelanceerd.