Home > Uncategorized > Forse toename Zwitserse roofdieren

GENÈVE – Nederlandse toeristen in Zwitserland lopen fors meer kans om een beer, wolf of jakhals tegen te komen. Het aantal wilde dieren in het Alpenland breidt zich spectaculair uit.

"Van alle soorten zijn er meer exemplaren'', zei Reinhard Schnidrig van een overheidsdienst voor Milieu vrijdag in krant Le Temps. "Beren komen elke zomer terug. Wolven hebben dit jaar jonge gekregen op Zwitserse bodem.''

De afgelopen weken heeft de eerste jakhals zijn weg gevonden naar Zwitserland vanuit de Balkan. Ook lynxen en vossen planten zich volop voort tussen de Zwitserse gletsjers, waar nu eveneens bevers zijn opgedoken.

Vrouwtjesdieren
De toename komt volgens de expert onder meer door de komst van vrouwtjesdieren. De vrouwelijke wolven en beren zijn meer honkvast en trekken minder snel weg dan mannetjes. Bovendien telt Zwitserland steeds meer bos en lopen er meer prooien zoals herten.

De overheidsdienst zegt dat mensen niets te duchten hebben van de wilde dieren, behalve van beren. "Die gedragen zich minder voorspelbaar dan andere dieren'', aldus Schnidrig.

Bron: De Gelderlander.