Home > Uncategorized > Alertis vraagt vakantiegangers om ‘beermeldingen’

De vakantietijd is weer begonnen! Hier in Nederland betekent dat overal wegwerkzaamheden, bij mooi weer overvolle stranden, en veel campingbezoekers. Voor mensen die afreizen naar landen waar beren voorkomen, bestaat de kans op een ontmoeting met een beer. Dat kan een beer in gevangenschap zijn, of een beer in het wild. Ziet u bijvoorbeeld een beer op de brug in Sint-Petersburg, geef dit dan door via www.bearalert.org.

Alle Beermeldingen worden in de database opgeslagen en inzichtelijk gemaakt. Wilt u voordat u op reis gaat weten of in uw vakantieland beren onder belabberde omstandigheden leven? Check dan voor vertrek www.bearalert.org. Alertis werkt ondertussen aan verbetering van de leefomstandigheden van de beer waar dit mogelijk is. Soms is een eigenaar bereid zijn beer af te staan. In zo’n geval kan Alertis naar een alternatieve opvang voor het dier zoeken. Wereldwijd zijn meer ‘beer-organisaties’ actief. Alertis betrekt hen zoveel mogelijk bij het up-to-date houden van de website. Zo krijgen steeds meer beren wereldwijd een ‘stem’.

Verhalen over beer ontmoetingen
Onder welke omstandigheden u een beer ook ontmoet, het blijft een innige beleving. Deze prachtige en indrukwekkende dieren raken de mens vaak diep. Graag horen wij uw unieke verhaal over uw ontmoeting met een beer! Onder welke omstandigheden stond u oog in oog met deze grote carnivoor, wat deed dit met u, hoe heeft u deze ontmoeting ervaren? Uw enthousiaste verhalen kunt u doorgeven via info@alertis.nl. Wij horen graag van u!