Home > Uncategorized > Dineren tussen de beren

Genieten van een luxe feestmaal op de berenburcht van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen … heel wat anders dan dineren in een restaurant! Op dinsdag 3 juli mochten vier gelukkige stellen dit ervaren. Tijdens de Dag van de Natuur, de belevenisveiling georganiseerd door de FIN (Federatie Internationale Natuurbescherming) op 4 oktober 2011 boden zij met succes op het veilingstuk “Dineren tussen de beren”. Gisteren was het dan zover: een geweldige belevenis!

Het Berenbos, een unieke locatie
De directeur van Alertis wachtte de gasten op bij de ingang van Ouwehands Dierenpark en begeleidde hen naar Het Berenbos. Daar aangekomen namen de gelukkigen plaats aan prachtig opgemaakte tafels en werden ze  bediend door personeel van het Jungle restaurant van Ouwehands Dierenpark. Onderwijl kregen ze uitleg over de beren, Het Berenbos en het werk van Alertis. Diverse berenbosbewoners namen even poolshoogte. Andere beren sliepen heerlijk door. De gasten genoten van een exquise diner. Beer Niki keek vaak verwachtingsvol naar boven, in de hoop dat er misschien ook iets voor haar te eten viel. Dat was natuurlijk niet het geval.

Beren en afval
Het verkeerd opbergen van afval in gebieden waar beren leven is een serieus probleem. In het wild moet je erg oppassen waar je je maaltijden nuttigt én waar je je afval laat. Vooral bij hotels en op kampeerplaatsen in de berggebieden staan open vuilniscontainers buiten en plastic zakken met afval ernaast. Beren komen hier op af en zoeken eetbare spullen tussen het vuilnis. Hierdoor komen ze dicht bij mensen met alle gevolgen van dien. Om dit soort situaties te voorkomen stimuleert Alertis de productie en het gebruik van zogenaamde ‘bear-proof’ afvalbakken.