Home > Uncategorized > Alertis Berefeest 2012

Zaterdag 2 en zondag 3 juni was het Berefeest en stond Ouwehands Dierenpark weer geheel in het teken van de beren! Twee dagen lang kwamen donateurs en relaties van Alertis, stichting voor beer-en natuurbescherming  naar Rhenen om te genieten van het programma dat bol stond van leuke activiteiten.

Kraampjes en activiteiten
Bij het Jungle restaurant was van alles te doen. Kinderen (en volwassenen!) lieten zich schminken tot een echte beer, maakten een button, speelden het ‘beren-memory’  en bij de recycle tafel was het een komen en gaan van berenspullen. Daar leverde iemand zijn beer in, en even later kocht een gelukkige bezoeker dezelfde beer alweer! Chantal biologeerde zaterdag vele belangstellenden met haar demonstratie, het maken van de glazen beertjes. Van dichtbij en met een heldere toelichting kon men de beertjes zien ontstaan. Verder kon men puzzelen, kleurplaten kleuren, houten beertjes maken en struinen langs de vele kraampjes met T-shirts, magneten, ansichtkaarten, spreekbeurtpakketten en andere vrolijke spullen. Op zondag liepen er ineens allemaal wilde dieren los: de Fursuiters waren er ook en showden hun prachtige dierenkostuums.

‘Bere-hap’
Kinderen konden hapjes voor de beren maken: grote dennenappels gevuld met honing, pitten en rozijnen. En natuurlijk ontbraken de met honing besmeerde boterhammen niet! Aan het eind van de dag gingen de kleine berenvrienden in een grote optocht met hun hapjes naar Het Berenbos. Daar mochten ze de zelfgemaakte lekkernijen aan de beren voeren. Uniek om mee te maken, en een waar feest voor de beren, die urenlang lagen te smikkelen.

Bibi Dumon Tak
Op het pleintje voor de ingang van Het Berenbos genoten jonge en oude bezoekers van speciale presentaties van kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak. Gewapend met haar unieke humor, enthousiasme en beamer gaf Bibi alle toehoorders een prachtige indruk van haar boek Soldaat Wojtek. Er werd veel gelachen, en aan het einde van de show vlogen de boeken als warme broodjes over de toonbank.

Zon en regen
Het was typisch Nederlands weer: op zaterdag een prachtige zonnige dag, gevolgd door een grijze, koude, regenachtige zondag. De gezelligheid was echter op beide dagen dik voor mekaar, en alle bezoekers hadden het prima naar hun zin. Iedereen bedankt voor het bezoek aan Het Berefeest!

Bekijk ook de foto-impressie op onze Facebook pagina