Home > Uncategorized > Speciaal geschenk voor beren in Helsinki Zoo

De bruine beren van de Korkeasaari Zoo in de Finse hoofdstad Helsinki hebben dinsdag dankzij de inspanningen van de 12-jarige Otso Riiali een leuk geschenk gekregen. De jongen doneerde 200 euro om de beren nieuwe klimpalen te geven. Otto zegt dat hij het geld bij elkaar heeft gespaard door het verkopen van 400 flessen met rode bosbessensap, met hulp van zijn grootmoeder. "Het was hard werken en mijn rug deed pijn van al dat bukken in het bos."

Een bezoekje aan het berenhol in de dierentuin, enkele jaren geleden, motiveerde Otso om de dieren wat extra plezier te geven. Volgens hem leken ze toen een beetje sloom en depressief. De dierentuin nam graag de gift van Otso aan. Berenverzorgster Tiina Koivu merkte wel op dat de dieren destijds zo langzaam waren wegens het warme zomerweer.

Over enkele weken zullen de beren van de dierentuin aan hun winterslaap beginnen.