Home > Uncategorized > Jager neergeschoten

Een man uit Karigasniemi (Fins Lapland) is dinsdag in het bos gewond geraakt aan zijn dij toen zijn collega hem voor een beer aanzag en neerschoot. De mannen maakten deel uit van een groepje van 4 elandjagers. De schutter hoorde ineens lawaai en dacht dat dit een beer was. Hij bedacht zich geen moment en schoot in de richting van het geluid, dat door zijn collega bleek te zijn veroorzaakt. De schutter en de anderen verleenden onmiddellijk eerste hulp. De gewonde man is naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het incident, waar alcohol geen rol blijkt te hebben gespeeld.

Eerder deze maand vond eenzelfde incident plaats waarbij een jager in de Verenigde Staten een man doodgeschoot nadat hij hem voor een beer aanzag. Dit incident speelde zich af in Silver Creek Falls Park in het westen van de staat Oregon. De 20-jarige Christopher Ochoa droeg donkere kledij toen Gene Collier, die op stap was met zijn 12-jarige kleinzoon, iets zag bewegen in de struiken. De 67-jarige jager aarzelde niet en schoot meteen, om nadien vast te stellen dat hij zich schromelijk had vergist. Ochoa leefde nog toen de hulpdiensten arriveerden, maar overleed niet veel later toch aan zijn verwondingen.Collier wordt niet aangeklaagd omdat de lokale autoriteiten er vanuit gaan dat er geen kwade opzet in het spel is.