Home > Uncategorized > Romantisch diner voor twee in Het Berenbos

“Een keer per jaar organiseert Alertis gedurende twee dagen voor alle donateurs Het Berefeest. Op deze dag mag je als donateur gratis Ouwehands dierenpark en natuurlijk Het Berenbos bezoeken. Er worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd waaronder een veiling. Tijdens deze veiling werd een veilingstuk ingebracht onder de naam “Romantisch diner voor twee tussen de beren”. Dit leek mij geweldig, en mijn man had gelukkig het laatste bod. Zo kon hij mij dit bijzondere diner voor mijn verjaardag geven. De bewuste avond meldden wij ons bij het dierenpark. José Kok, directeur van Alertis wachtte ons al op bij de ingang en leidde ons enthousiast vertellend over de dieren naar onze plek midden in Het Berenbos. Daar stond midden tussen de beren en wolven op een verhoging onze mooi gedekte tafel. Wat werden we verwend!

Wij kregen niet alleen een fantastisch 3-gangen diner, maar werden ook de hele avond door beren en wolven getrakteerd op hun schijngevechten en het besluipen van elkaar afgewisseld met lekker kuieren of uit het meertje drinken. Een beer zat een hele poos bij ons, Niki, een overtollige dierentuinbeer. Zijn mooie bruine ogen keken vragend omhoog richting ons eten. Uiteindelijk ging hij naar het meertje vlakbij ons om te “vissen”. Deze avond was zo indrukwekkend, wij samen in een mooi bos met prachtige dierengeluiden midden tussen de beren en wolven. Op dat moment ging het door mijn hoofd dat wij met z’n allen toch maar boffen. De beren kregen een nieuwe kans doordat zij gered werden door stichting Alertis en wij kregen een nieuwe kans met een jonge arts, nieuw in ons ziekenhuis, die nadat mijn man chemotherapie had gehad met uiteindelijk weinig hoop, een nieuwe behandeling voorstelde waardoor mijn man nu een jaar “schoon” is.

Dit diner zullen wij nooit meer vergeten en volgend jaar komen wij zeker weer op Het Berefeest.”

Henriette Suijker