Mascha

Mascha
Geslacht V
Geboren 20-05-1989
Herkomst Rusland
Berenbosbewoner sinds 19 mei 1994


Herkenbaar aan: Mascha is een donkere, bolle beer met van die echte, pluizige teddybeer-oren. Zij heeft aan één oog staar.

Geschiedenis: Mascha was oorspronkelijk een circusbeer bij het staatscircus van Moskou. Zij moest het publiek vermaken door in een hoge paal te klimmen waar een paar schoenen aan vastgemaakt zat. Die schoenen moest ze mee naar beneden nemen en aantrekken. Achter de schermen leefde zij in een heel klein hokje, waar ze erg nerveus van werd. In 1994 werd Mascha zwaar ondervoed en in slechte conditie naar Rhenen gehaald. Het heeft een tijdje geduurd, maar uiteindelijk heeft ook deze beer haar plekje gevonden in Het Berenbos.

Bijzonderheden: Mascha vertoont af en toe nog haar stereotiepe 'danspasjes' op een vaste plek in Het Berenbos. Waarom ze dat doet, weten we niet precies. Wel heeft onderzoek geleerd dat er bij stereotiep gedrag een stof in de hersenen vrijkomt, waar het dier rustig van wordt.Fleur Schreuders en Imar Spaanjaars hebben met ingang van 1 september 2016 de adoptie van beer Mascha wederom voor een jaar verlengd!