Home > Duuk

Duuk en Diesel leken erg op elkaar en waren waarschijnlijk broers. Zij en Igor liepen altijd met zijn drieën door Het Berenbos. Sinds het overlijden van Diesel zijn Duuk en Igor bijna onafscheidelijk.

Herkenbaar aan: zijn blonde vacht en grootte. Hij is vaak samen met Igor te zien.

Geschiedenis: Duuk is samen met Diesel en Igor uit een gesloten dierentuin in Rustavi (Georgië) gekomen. Na de sluiting van de dierentuin was voor alle dieren een nieuw onderkomen gevonden, behalve voor de drie beren. De eigenaar had niet voldoende geld om de beren te blijven verzorgen en dus zag hij geen andere uitweg dan de dieren in te laten slapen. Op het laatste moment is er contact gezocht met Bears in Mind en is er geregeld dat de drie beren naar Het Berenbos konden komen. Op 29 april 2007 was het dan eindelijk zover: Diesel, Igor en Duuk kwamen aan in Het Berenbos om aan hun nieuwe leven te beginnen.

Bijzonderheden: Duuk heeft zijn naam gekregen door een wedstrijd georganiseerd door Bears in Mind in samewerking met RTL 4. Mensen die een mooie naam wisten konden deze insturen. Uit al deze inzendingen is toen de naam Duuk gekozen.