Nieuw verblijf voor Bulgaarse beren

2019
Bulgarije

> Transport van twee beren van Bulgarije naar Italië

Financiële bijdrage en advies

De Bulgaarse beren Medo en Buya leefden jarenlang in het Educatiecentrum in Vlahi van onze project partner Balkani Wildlife Society. Omdat Balkani kampte met logistieke en financiële problemen, werd besloten de twee beren een nieuw thuis te geven, waar ze de rest van hun leven konden doorbrengen.

Omschrijving project

Begin augustus 2019 werden Medo en Buya van Vlahi naar het bergdorp Aprica in Noord-Italië getransporteerd. Het was een lange reis, maar alles verliep voorspoedig en beide beren ondergingen de reis zonder veel stress.

Op 4 augustus arriveerden ze in Aprica en werden ze de berg opgebracht naar hun nieuwe verblijf. Dit grote en natuurlijke verblijf is zeer bosrijk en onderdeel van het Educatiecentrum voor de natuur in de Alpen: https://www.parcorobievalt.com/centri-visitatori/osservatorio-eco-faunistico-alpino

De volgende dagen konden de beren in hun aparte buitenverblijven wennen aan hun nieuwe omgeving. Vervolgens mochten ze om beurten het buitenverblijf verkennen. Nadat ze allebei vertrowd waren geraakt aan hun nieuwe thuis, mochten ze eind augustus weer kennis maken. Het gaat zeer gaat met Medo en Buya en we hopen dat ze hier nog vele jaren door mogen brengen!

Partners