Beter leven voor Armeense beren in nood

2017 - heden
Armenië

> Diverse kooiberen uit noodlottige situatie redden en onderbrengen in het nieuw gebouwde berenverblijf in Yerevan Zoo.

Financiële bijdrage

Bruine beren zijn een beschermde soort in Armenië. Jacht en een beer in privé bezit houden is streng verboden. Helaas zijn illegale stroperij en het houden van beren in gevangenschap de belangrijkste bedreigingen voor de Armeense wilde beren populatie. De partner van Bears in Mind in dit project, FPWC, werkt samen met het Ministerie van Natuurbehoud aan betere handhaving van de wet- en regelgeving. Om inzicht te krijgen in het probleem is FPWC begonnen met een landelijke survey om alle beren in gevangenschap in kaart te brengen. In 2017 zijn er 46 beren in nood geidentificeerd, waarvan zes in of nabij de hoofdstad Yerevan. Tot op heden zijn twintig beren gered, waarvan twee beren met middelen van Bears in Mind. We hopen er nog meer te kunnen redden, dat kan met uw steun! Klik op onderstaande button en help mee:

Steun de opvang van beren in Armenië

Omschrijving project

Het doel van dit project is om enkele beren uit de omgeving van Yerevan in beslag te nemen en een nieuw thuis te geven in het grote berenverbrijf van Yerevan Zoo, wat met financiële hulp van Bears in Mind eind 2017 is afgebouwd.

Vlak voor Kerstmis 2017 is met middelen van Bears in Mind een beer bevrijd uit haar kooi bij restaurant Shant, en overgebracht naar het quarantaine verblijf in Yerevan Zoo. Hier zal ze enkele weken verblijven om aan te sterken en er zal vooral gekeken worden naar haar zeer slechte gebit. Inmiddels loopt ze tussen de andere beren van het grote berenverblijf in de dierentuin en gaat het goed met haar.

De tweede beer die in het voorjaar van 2018 gered is, is een 2-3 jarig vrouwtje (zie foto hieronder). Men weet niets van haar oorsprong af, wild of geboren in gevangenschap, maar tot het moment van de redding door FPWC werd ze in een kleine betonnen kooi gehouden naast hotel 'Golden Hill' in de noordelijke Armeense stad Gyumri. Ook zij is inmiddels overgebracht naar het quarantaine verblijf in Yerevan Zoo en gelukkig gaat het goed met haar en verkeert ze in een prima gezondheid!

De redding van deze twee beren is mede mogelijk gemaakt door een genereuze donatie door de Stichting Bouwstenen voor Dierenbescherming.

In de onderstaande kaart is de locatie weergegeven waar dit project zich bevindt. Klik op het Bears in Mind icoontje voor meer informatie.