Kinderwebsite

2009 - heden
Nederland

> kinderen leren over beren in Nederland

Ontwikkeling website

Bears in Mind heeft een kinderwebsite www.berenbosavontuur.nl ontwikkeld. Kinderen tot twaalf jaar kunnen zich niet alleen goed vermaken met berenspelletjes maar ook veel leren over de verschillende beersoorten en Het Berenbos. De opgedane kennis kunnen ze testen in de Grote Berenquiz.

Omschrijving project

Bij het opstarten van de site wordt gevraagd om een ‘ogenbeertje geduld’. Het geduld wordt niet lang op de proef gesteld. Al gauw heet een Berenbosbewoner de bezoeker welkom. Hij vertelt over het beregoeie leven in Het Berenbos in Rhenen, maar dat het vroeger wel anders was als dansbeer of circusbeer. Nu wordt er goed voor de beren gezorgd. Op de site valt van alles te beleven. Ringtones, foto’s, filmpjes en vergeet vooral de Grote Berenquiz niet. Die is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Onder de neus van de Leerbeer vindt de jeugdige bezoeker meer over Het Berenbos, de berenbosbewoners, andere beersoorten en natuurlijk de beerproblemen. Want die zijn er helaas nog steeds. Juf of meester kan hier het Beren-Lespakket aanvragen. Een druk op de neus van de 'Meerbeer', biedt de gelegenheid tot het stellen van vragen aan Bears in Mind. Tegen een kleine vergoeding kan Het Berenbosavontuur Spreekbeurtpakket aangeschaft worden.

Educatie voor kinderen
Bears in Mind hecht grote waarde aan het voorlichten van kinderen. Dit wordt niet alleen gestimuleerd  in landen waar mens-beer conflicten voorkomen, maar is ook in Nederland van groot belang. Veel mensen zijn nog steeds niet op de hoogte van het leed dan beren wordt aangedaan. Hoe eerder er begrip en kennis wordt overgebracht, hoe makkelijker de stap tot actieve bescherming van de beren.

Partners

Ontwerpers Simeon van Tellingen en Martin Poiesz