Vacature directeur 2019

Bears in Mind zoekt een directeur op basis van 0,6 tot 0,8 fte

Profiel

Voor deze functie zoeken wij een ervaren directeur in de natuurbescherming en het dierenwelzijn, die commercieel goed onderlegd is. Je beschikt over ruime managementervaring, bij voorkeur opgedaan in de richting van natuurbescherming en dierenwelzijn. Je bent een inspirerende gesprekspartner voor de bestaande relaties van Bears in Mind en weet nieuwe relaties aan je te binden door middel van netwerken en fondsenwerving. Jij kunt een visie omzetten naar een strategie met doelrealisatie. Je bent een verbindend leider en geeft sturing aan een klein team dat jij weet te motiveren meer uit zichzelf te halen en mee te nemen in de nieuwe strategie en doelrealisatie. Je neemt beslissingen en initiatieven, waarbij je een goed draagvlak weet te realiseren bij zowel het bestuur als jouw eigen team en verliest daarbij het belang van de beren en de stichting nooit uit het oog. Onze nieuwe directeur is een “doener” en een motivator die samen met zijn/haar team Bears in Mind tot een groot succes weet te maken.

Jouw taken

  • Vertegenwoordigen van de stichting naar de buitenwereld.
  • Onderhouden van contacten met andere (verwante) nationale en internationale natuurbeschermingsorganisaties en stichtingen, donateurs en andere fondsenverstrekkers, projectindieners en –uitvoerders etc.
  • Dagelijkse leiding van jouw medewerkers.
  • Opstellen en bewaken van de begroting.
  • Toezicht op de ingediende projecten en de financiële verantwoording daarvan indien gesteund door Bears in Mind.
  • Fondsenwerving.
  • Ontwikkeling van beleid.
  • Aanspreekpunt van en voor Ouwehands Dierenpark op basis van de opgestelde samenwerkingsovereenkomst.

Over Bears in Mind

Bears in Mind is in 1993 in samenwerking met Ouwehands Dierenpark opgericht naar aanleiding van de bouw van Het Berenbos waar voormalige dansberen, circusberen en andere verwaarloosde beren werden opgevangen. Over de afgelopen dertig jaar zijn 30 beren in Het Berenbos ondergebracht. Bears in Mind steunt verder ook projecten buiten het Berenbos en zet haar kennis, expertise en financiële middelen in voor de bescherming van beren in het wild en beren in gevangenschap. De stichting werkt samen met overheden en lokale organisaties aan projecten op het gebied van natuurbescherming, dieren (specifiek beren)welzijn, educatie en voorlichting.

Bears in Mind biedt

  • Een jaarcontract voor 24 uur per week, met mogelijkheid tot een vaste aanstelling van 32 uur per week bij gebleken geschiktheid.
  • Marktconform salaris, afhankelijk van de ervaring die je meeneemt (met een max van € 3000,- bruto p.m. op basis van een 24-urige werkweek).

Schriftelijke sollicitaties met cv kun je (het liefst voor 31 maart 2019) sturen naar info@bearsinmind.org t.a.v. het bestuur.