Help de galberen

In Azië zijn helaas nog veel galbeerboerderijen, waar kraagberen en Maleise beren in veel te kleine kooien worden gehouden voor hun gal. Dagelijks wordt het gal afgetapt, en de beren lijden een ondraaglijk bestaan. En dat allemaal omdat er veel mensen zijn die geloven dat berengal een unieke genezende werking heeft. Waardoor berengal in de meest vreemde producten wordt verwerkt, totaal onnodig. Want er zijn kunstmatige alternatieven die precies dezelfde werking hebben...

Help de galberen

Bears in Mind zet zich in voor het uitfaseren van het houden van beren in deze 'bear farms' en ondersteunt de experts van de IUCN om samen met de Chinese overheid tot oplossingen te komen. Wij zijn actief betrokken bij het onderzoek naar fok op galbeerboerderijen. Kunstmatige alternatieven voor berengal worden gestimuleerd en er wordt een beter systeem ontwikkeld om wilde populaties te monitoren. De analyses zullen worden uitgevoerd in samenwerking met de IUCN.

Het hele project is erop gericht met gedegen onderzoek voor eens en altijd een einde te maken aan de galbeerboerderijen en de import van wilde beren in deze boerderijen. Het project is erg omvangrijk en brengt de top van de berenexperts bij elkaar. Hiervoor is geld nodig, veel geld. Wilt u dit project steunen en de galberen helpen? Maak dan een bijdrage over.

Samen zorgen wij ervoor dat er een einde komt aan de galbeerboerderijen!