Bears in Mind Award 2019 kandidaten

Wanda en Jacques Beemsterboer
Wanda en Jacques verloren hun prachtige dochter Nadine toen haar vriend haar met  geweld van het leven beroofde. Om haar jonge leven niet zo te laten eindigen, richtten zij de Nadine Foundation op. Deze stichting zet zich in voor het voorkomen van zinloos geweld en het bevorderen van dierenwelzijn. Vanaf het begin is er een sterke band met Het Berenbos, en namen Wanda en Jacques deel aan talloze Berefeesten. Steeds weer ging de opbrengst naar de beren. Samen vormen Wanda en Jacques een monument voor hun dochter en zijn zij een voorbeeld voor velen.

Arnold van Hooft
De heer Van Hooft is al jarenlang een groot dierenliefhebber en sponsort Het Berenbos al lange tijd. Naast diverse kavels van Het Berenbos (voor de dierenwelzijnorganisatie Stichting Elly van Hooft-Saris) is de heer Van Hooft ook al lange tijd adoptieouder; eerst van Niki en later van Cindy. Ook binnen zijn bedrijf doet hij veel aan de promotie van Bears in Mind.

Hans Heikamp
Vanaf de oprichting van Het Berenbos heeft Hans zich al ingezet voor de beren. Eerst door de initiator te zijn van de 'Berenbosbol', het brood in de vorm van een berenpoot dat nu nog elk jaar als 'Berebrood' door bakker Van Ledden wordt gemaakt voor het Berefeest. Verder regelde Hans jarenlang grote kortingen voor het drukken van de Berekrant en werden talloze advertenties kosteloos geplaatst. Ook de zilvertinnen berenlepels komen uit de hoge hoed van Hans. Een echte regelaar met een groot hart voor de beren.

De heer Van Emst
Ook voor deze editie is de heer Van Emst genomineerd. Hij is een echte dierenliefhebber die in zijn lange leven op diverse ongelooflijke manieren dieren en mensen in nood heeft geholpen. Zo voerde hij in het communistische Tsjecho-Slowakije de beren die door de politie in een leegstaande kasteelgracht gevangen werden gehouden. Het leverde hem een aantal dagen cel op, maar de beren is hij altijd trouw gebleven.

Vanaf vrijdag 15 maart 2019 kon er op de kandidaten gestemd worden! Stemmen was mogelijk tot 21 mei 2019. Op 23 mei is de winnaar bekend gemaakt: de heer Van Emst!