Duuk

Duuk
Geslacht M
Geboren 2004 (schatting)
Herkomst Georgië
Berenbosbewoner sinds 29 april 2007


Herkenbaar aan: Duuk en Diesel waren waarschijnlijk broers. Ze leken erg op elkaar. Duuk, Diesel en Igor liepen altijd met z'n drieën door Het Berenbos. Sinds het overlijden van Diesel zijn Duuk en Igor bijna onafscheidelijk. Duuk is een grote blonde beer.

Geschiedenis: Duuk is samen met Diesel en Igor uit een gesloten dierentuin in Rustavi, Georgië, gekomen. Na de sluiting van de dierentuin was voor alle dieren een nieuw onderkomen gevonden, behalve voor de drie beren. De eigenaar had niet voldoende geld om de beren te blijven verzorgen, en dus zag hij geen andere uitweg dan de dieren in te laten slapen. Op het laatste moment is er contact gezocht met Bears in Mind, en is er geregeld dat de beren naar Het Berenbos konden komen. Op 29 april 2007 was het dan eindelijk zover: de beren kwamen aan in Het Berenbos om hun nieuwe leven te beginnen.

Bijzonderheden: Duuk heeft zijn naam gekregen door een wedstrijd georganiseerd door Bears in Mind in samenwerking met RTL4 in het land. Mensen die een mooie naam wisten konden hem insturen, en uit al deze inzendingen is onder meer de naam Duuk gekozen.Vanaf 20 februari 2020 is beer Duuk geadopteerd door Marianne Vos!