Veelgestelde vragen

Hieronder treft u enkele vragen die wij vaak tegenkomen.

Zijn er voorwaarden verbonden aan het donateurschap van Bears in Mind?

Om donateur te worden van Bears in Mind (en berenbeschermer!) geeft u ons een machtiging om maandelijks of jaarlijks een vast bedrag van uw rekening af te schrijven. Dit geld komt ten goede aan projecten ter bescherming van de beer in het wild en voor hulp aan de beer in nood. U kunt zelf bepalen hoe hoog uw bijdrage is. Vanaf € 3,00 per maand en € 25,00 per jaar kunt u kiezen voor het ontvangen van De Berekrant en uitnodigingen voor het jaarlijkse Berefeest.

Wat is Het Berefeest?

Het Berefeest is een jaarlijks terugkerend evenement dat Bears in Mind organiseert voor haar donateurs en andere relaties. Het evenement vindt plaats in en om Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark. Voor het Berefeest ontvangen veel berenbeschermers kaartjes met activatiecodes. Via de website van Ouwehand kunnen hiermee tickets worden gereserveerd. De tickets bieden een dag toegang tot de dierentuin en Het Berenbos. De vele activiteiten maken het bezoek extra aantrekkelijk. Tevens een mooie gelegenheid om niet alleen de beren maar ook de leden van het Bears in Mind team te ontmoeten!

Kan ik extra kaartjes krijgen voor Het Berefeest?

Veel donateurs ontvangen activatiecodes voor Het Berefeest. Met deze codes kunt u een ticket reserveren via de website van Ouwehand. Wilt u extra kaartjes kopen? Dan kan direct tijdens het verzilveren van de codes. Het is ook mogelijk extra kaartjes voor het Berefeest te kopen bij de kassa.

Kan ik kaarten met activatiecodes voor het Berefeest aan derden geven?

Ja, dat kan. De codes zijn uniek, maar niet persoonsgebonden. U kunt ze dus gerust weggeven. Bezoekers dienen zich wel te registreren tijdens het activeren van de codes. Het is uitdrukkelijk NIET de bedoeling dat de kaarten met een winstoogmerk worden aangeboden op platforms zoals Marktplaats! Mocht Bears in Mind ontdekken dat dit toch gebeurt, dan zal de betreffende donateur geen kaarten meer ontvangen.

Bieden de codes voor het Berefeest ook toegang tot de dierentuin?

Jazeker! Als u via de website van Ouwehand uw codes heeft geactiveerd, bieden de barcodes toegang tot alle attracties in Ouwehands Dierenpark.

Ik wil mijn lidmaatschap opzeggen, hoe doe ik dat?

Wilt u niet langer een berenbeschermer zijn? Laat ons dit weten door het sturen van een brief of een e-mail bericht naar info@bearsinmind.org. Wij stellen het op prijs als u ook een reden van opzegging opgeeft. Per eerstvolgende gelegenheid beëindigen wij dan uw lidmaatschap. Wilt u per direct opzeggen? Vermeld dit dan in uw bericht. Na ontvangst van uw opzegging, sturen wij u een bevestiging waarbij ook duidelijk de einddatum staat vermeld.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Heeft u misschien een klacht over Bears in Mind? En wilt u ook een klacht indienen? Lees dan ons klachtenbeleid en kijk hoe u de klacht in kunt dienen. Bears in Mind staat open voor opmerkingen en suggesties, dus u mag altijd contact met ons opnemen en uw input doorgeven. Wie weet kan het probleem worden opgelost zonder dat u een klacht hoeft in te dienen.

Wat eet een beer?

Beren behoren tot de familie der carnivoren, vleeseters, maar dit wil niet zeggen dat ze uitsluitend vlees eten. Eigenlijk past de omschrijving omnivoor of alleseter, beter bij beren. Een ijsbeer eet voornamelijk vet van zeehonden, maar als hij op land is ook wel bessen! Een honingbeer leeft vooral van plantaardig voedsel. Bruine beren eten veel plantaardig voedsel, afgewisseld met vlees en vis. De beren in Het Berenbos hebben een dieet (Natuurlijk Voedsel Programma) dat veel lijkt op de voeding die beren in het wild eten. Het type voedsel en de hoeveelheid is afhankelijk van het seizoen. In de nazomer en herfst eten bruine beren vooral veel vruchten en noten. Hierdoor kunnen ze een dikke onderhuidse speklaag aanleggen, een vetreserve voor in de winter als ze in winterrust zijn. ’s Winters eten bruine beren bijna niet! In het voorjaar beginnen de beren voorzichtig met wat gras om de spijsvertering weer op gang te krijgen. Al gauw eten ze ook ander voedsel en neemt de hoeveelheid ook toe.